Uddrag af evalueringer omkring mine e-learning forløb som konsulent på Danmarks Biblioteksskole.

 

Billede, lyd og video på Internet 2001 Seminarium  "Ja, jeg har lært en del på kurset. Ved de sidste par ugers kursus har der været en annoteret linksamling. Den har været guld værd til min forståelse af muligheder på nettet. At de enkelte ugers temaer og opgavernes progression gjorde fordybelsen mere målrettet, er jeg glad for. Jeg håber at kurset er "åbent" i et par måneder endnu!? Jeg vil, når jeg løbende får tid dertil, gå flere opgaver igennem og dermed opnå en større og bredere forståelse for håndtering af lyd, billeder og video på Internettet. Så, foreløbig tak for nu!" 
Billede, lyd og video på Internet 2001 Folkebibliotek  "Hej Peter Jeg synes, det har været et godt kursus. Tidsmæssigt passende - og jeg synes ikke, det var svært. Jeg havde en ide om, at der var mere billedredigering i kurset, det kunne jeg godt ha' ønsket mig."
Billede, lyd og video på Internet 2001 TV2 "Jeg synes, det har været et godt kursus. Og sjovt. Det er fint med undervisning via nettet. Og det, at man kan logge sig på, når man har tid, uanset hvor man er, osv. Jeg har bestemt lært meget. Jeg ville måske godt kunne bruge mere tid på at prøve tingene af. De første opgaver er forholdsvis hurtigt løst. Men de "kreative" og sværere er jo mere tidskrævende. Gerne mere tid til dem. Jeg har brugt en del tid på tekniske forhindringer. En anden gang vil jeg gøre mere ud af at sikre mig en computer med "fri adgang" til at downloade programmer osv. på forhånd. Det kunne have været sjovt med lidt videoredigering. Det næste kursus, jeg kunne tænke mig: hvordan lægger jeg alle disse ting på min hjemmeside. Men det er jo en helt anden historie. Det har været sjovt - og jeg kigger nok derind igen i løbet af de næste par uger. Nu ved jeg i hvert fald, hvor jeg kan finde spændende ting på nettet, og meget mere om at bruge dem."
Billede, lyd og video på Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter Jeg synes også, jeg har fået noget ud af kurset - det får man næsten altid med hands-on kurser! Mine ønsker til et tilsvarende kursus er en liste over de programmer, der kan blive brug for, så man kan have dem klar inden kursusstart - med versionsnummer (det er ikke nok at skrive nyeste udgave, for det ændrer sig hele tiden). Jeg vil også gerne have et par litteraturhenvisninger - titler, som du kan anbefale, at man har ved hånden til at løse små problemer hen ad vejen. Det tager for lang tid at vente på rettelserne af opgaverne. Jeg har endvidere haft det problem, at jeg har været nødt til at arbejde hjemmefra; 4 timer er langtfra nok, når man arbejder fra et 56 KB modem, så det skal du nok gøre opmærksom på, når kurset bliver udbudt næste gang. I øvrigt vil jeg savne de nye opgaver om mandagen, det har været spændende at logge sig på hver uge.
Billede, lyd og video på Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter - grundlæggende er jeg meget glad for, at jeg fik lov til at deltage i kurset. Jeg var een af dem, der var tilmeldt eendagskurset, som blev aflyst for måske 1 år siden. Jeg er 100% sikker på, at jeg har fået langt mere ud af dette fjern-forløb end hvis jeg var kørt en dag til Aalborg. Internt i huset bad jeg om at få 4 timer pr. uge afsat i skemaet, hvilket helt klart er en nødvendighed. Selvfølgelig blev jeg ofte afbrudt (er bla. systemadministrator ...), men kursusindholdet var så spændende, at jeg ikke kunne lade være med at løse opgaver mens jeg spiste frokost ... Kritik: Det var svært at finde ud af, hvordan det tekniske kursus-forum fungerede. Nogle knapper fungerer ikke, og hvorfor var der ikke nyt til mig under "Nyt til dig" (havde læreren ikke kommenteret mine opgaver...). Jeg synes det var helt o.k. at vi selv skulle downloade og installere programmerne (her taler systemadministratoren igen: Kolleger forventer ofte, at plug-in's, programmer m.v. er noget JEG sørger for...). Så alle skal selvfølgelig (lære at) kunne klare de softwaremæssige sider selv. Blot læreren lægger links ind til downloadstedet, så det er relativt hurtigt at gå til. Såfremt kursusindholdet tillader det, vil jeg helt klart vælge fjern-kurser igen. (Og familien synes også bedre om denne form i forhold til flere dage i Kbh/Aalborg)."
Billede, lyd og video på Internet 2000 Folkebibliotek "Jeg har betragtet kurset som en god mulighed til at betræde stier, jeg enten ikke havde betrådt eller slet ikke anede, eksisterede. Når jeg arbejdede hjemmefra, hvad jeg gjorde det meste af tiden, måtte jeg selvfølgelig downloade en del programmer, og det tog tid, selv om jeg har isdn. På arbejdet var der ingen problemer. Til fremtidige kursister vil jeg sige: Sørg for at være online i chat-timen, hvad jeg desværre ikke kunne, og sørg for at have et web-camera. Og brug lærerens og medkursisternes e-mails hæmningsløst til erfaringsudveksling og spørgsmål.
Billede, lyd og video på Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter. Godt nytår og tak for kursusbeviset! Efter juleferie m.v. hermed mine kommentarer til kurset: Jeg kan godt tilslutte mig mine medkursisters kommentarer, fx at det kunne have været rart på forhånd at vide præcis hvilke programmer og hvilket udstyr, der skulle bruges. Jeg synes dog, at fjernundervisningsformen er god og også meget bedre end én undervisningsdag på Biblioteksskolen, når det gælder opdagelse, afprøvning og indøvelse af nye muligheder på nettet. Det er også vældig godt, at: 1. Der er opgaver i forskellig sværhedsgrad med mulighed for at løse dem i eget tempo. 2. Kurset er tilgængelig i 3 måneder, så det er muligt at vende tilbage. Min lokale barriere har været, at vi kun har én internetmaskine med en ordentlig hastighed, udstyret med højttalere og hovedtelefoner, som vi er mange om. Det er nok en god idé at bede om at få skemalagt sin kursustid. Jeg har opdaget endnu en gang, at jeg har et stort behov for at blive meget mere fortrolig med it-teknikken og nettets muligheder ud over den mest traditionelle informationssøgning."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter! Tak for dette kursus, jeg har lært en masse og fået en masse gode ideer og links til steder på Internettet. Men de 4 timers hjemmearbejde slår slet ikke til, når man er begynder, og så har jeg endda ikke nået alle opgaverne. Jeg agter dog at fortsætte med at kigge på nogle af opgaverne en gang imellem for at lære noget mere grundigt. For det er gået meget stærkt fremad med nye emner hele tiden. Til det næste kursus skal du nok lave nogle mere udførlige anvisninger til begyndere. Jeg mangler en feed-back på, om der er nogle af opgaverne, jeg skal lave bedre! Det har været sjovt og lærerigt at deltage i dette fjernundervisningskursus; det vil jeg gerne prøve en anden gang, det passer fint til mit temperament selv at få lov til at prøve sig frem, men med lidt mere udførlig vejledning og feed-back næste gang."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter Tak fordi du har beslaglagt næsten al min tid de sidste 5 uger. Det har været spændende og udfordrende at deltage. Jeg synes jeg har lært utroligt meget og vil helt sikkert fortsætte med øvelserne, hjemmesider osv. - Det har været svært, og jeg har fået en del hjælp, men det lærer man jo af. En ting der bør iagttages er, at de nævnte 4 timer pr. uge slet ikke slår til. Jeg er ikke blevet skræmt og vil gerne prøve noget tilsvarende en anden gang."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Kære Peter. Jeg har været glad for kurset. Jeg synes, internettet er et fortræffeligt medie at holde kurser på. Jeg har prøvet for et par år siden, hvor det kun drejede sig om browsere og de forskellige søgemaskiner/søgerobotter og søgning. Derfor meldte jeg mig igen, da dette kursus supplerede det andet godt med mange praktiske ting, download af "hjælpeprogrammer" o.l.til lyd, video o.s.v.. De 4 timer slog slet ikke til, når man, som jeg, gerne vil igennem det hele.... Nogle gange slog dine forklaringer heller ikke til, men man lærer jo også af selv at bakse med tingene og nogle ting forstår jeg stadig ikke, så det kommer måske med øvelsen. Uden Jyttas og Jyttas mands hjælp havde du fx aldrig fået min hjemmeside. Det eneste, der kan hindre videre deltagelse i fjernkurser for mit vedkommende er mit biblioteks dårlige grej (langsomme publikums-maskiner, som er mellem 15 og 60 sek. om at "blade" og hvor man hele tiden forstyrres), for uden internetadgang derhjemme var jeg nok ikke kommet gennem kurset. Det kunne have hjulpet, hvis man kun skulle igennem et modul om ugen, da nogle af modulerne var sværere end andre og måske skal det angives, at nogenlunde opdateret maskineri og hurtig internet-forbindelse vil være en fordel og at der må påregnes en del hjemmearbejde. (Men så er der måske nogen, der afholder sig fra at melde sig til og det er en skam, så...) Mange tak for denne gang."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter! Jeg synes kurset har været rigtig godt - og en del frustrerende! Det gode er at jeg har lært en masse nye ting, og selvom man ikke bliver ekspert i løbet af sådan et kursus, er mange ting blevet afmystificeret, og jeg føler, at jeg selv kan arbejde videre med emnerne evt. med en af bibliotekets guide-bøger i hånden. Jeg føler således, at jeg har lært hvad jeg forventede. Opgaverne tvang mig ud i ting, som jeg ellers ikke turde give mig i kast med. Det frustrerende er så, at de fire timer ikke slår til, men det er måske fordi, at man bliver bidt af det, og løser flere opgaver end det er meningen. Så er det selvfølgelig frustrerende når de sider man vil åbne ikke virker som de skal osv., men det kan du naturligvis ikke lastes for. Endelig er det rigtigt at nogle af vejledningerne måske ikke altid har været fyldestgørende nok, men jeg synes nu også, at mange af vejledningerne er rigtig gode f.eks. vejledningen til modul 8: lyd, med alle de gode præsentationer af links. Endelig synes jeg det er smart, at vi kan se hinandens besvarelser. Det kan være en hjælp, hvis man er kørt fast. Alt i alt har det været et godt kursus, og for mig er det perfekt, at gennemføre det som fjernundervisning, med al den fleksibilitet det giver. Med mange hilsner og tak for et godt kursus."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg synes ligesom nogle af de andre, at fire timer pr. uge slet ikke slår til, men hvis der havde stået over fire timer, ville jeg ikke have tilmeldt mig. Jeg har så kun brugt fire timer pr. uge ca. og synes alligevel jeg har fået meget ud af kurset. Jeg har prøvet noget, jeg ellers aldrig ville have kastet mig ud i og ved nu mere om de muligheder, der er på Internettet. Jeg savnede også mere vejledning, men vil nu prøve, at gå opgaverne igennem igen med dine og de andre kursisters svar, måske kan jeg hente noget der. Tak for denne gang."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg har været rigtig glad for det her kursus, og jeg glæder mig til at fortsætte på egen hånd. Desværre jeg har ikke noget negativt at melde. Det eneste jeg kan bemærke er, at det kan være svært at få sat sig i arbejdstiden, hvis der er 117 arbejdsopgaver der venter. Jeg kunne forstille mig en del falder af fordi man skal være sin egen pisk. Jeg glæder mig til at forbedre min hjemmeside og få lagt den ud på nettet. Tak for rigtig god undervisning."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Godt kursus. Kære Peter Jeg synes det har været et ualmindeligt godt og krævende kursus. Der er masser af ting der er blevet sat på plads og sikke en masse nyt jeg har lært. Så er det bare man håber at få tid til bruge alt det nye. Hjemmeside er i hvert fald en ting vi vil dyrke her, selvom der gik lidt koks i det. Jeg vil give de andre kursister ret i at 4 timer om ugen er for lidt, man bliver lidt stresset fordi man gerne vil nå alle opgaver, så jeg mener at kurset skal strække sig over en længere periode. Det har indimellem knebet med vejledninger til spørgsmålene synes jeg, men ved kollegaers hjælp og ved at prøve sig frem, kan man faktisk løse utrolig mange ting uden hjælp. Desværre er man ikke helt klar over om det man har lavet er rigtigt eller om der måske var en lettere måde at gøre tingene på. Summa summarum: Jeg kunne sagtens finde på at melde mig til et lignende kursus en anden gang. Tak for godt kursus."
Grundkursus i Internet 2001 Andet bibliotek "Hej Peter. Netop hjemkommet fra en dejlig vinterferie iler jeg med nogle kommentarer. Det har været meget spændende og hæsblæsende at deltage i dette kursus. Jeg er enig med de øvrige i, at 4 timer IKKE er tilstrækkeligt (så det er ærgerligt, at jeg ikke i denne periode har kunnet afsætte mere tid). Måske kunne du have emnegrupperet opgaverne i de moduler, hvor der var mange opgaver, så man kunne have valgt lidt mere ud fra, hvad hver især havde behov for, og ikke som jeg bare være startet fra en ende af. En anden ide er at lade kurset løbe over dobbelt tid (evt 2 samkørende kurser) så hver anden uge var fri for nye opgaver. Det ville give bedre tid til løsning - og måske vigtigst - tid til "lagring" af ny viden i kursisternes langtidshukommelse. Et problem ved denne type undervisning er selvfølgelig selvdisciplinen - samt kollegernes erindring om, at man faktisk er på kursus - det er meget nemt at skubbe det hele ud til hjemmecomputeren i weekenden, men sådan er det jo med så meget arbejde. Fokus og koncentration er nok stærkere på "gammeldags" kurser. Har du overvejet en kombination ? Evt. med opstart på skolen, så man kunne få et overblik over kursets opbygning/indhold. Og selv om jeg ved det strider mod dette kursus´ natur, synes jeg et trykt kompendium ville have været en støtte. En vigtig ting har for mig været at få nogle ting, som jeg ellers ikke ville have givet mig i kast med, afprøvet og så står det mig også klart hvilke ting jeg helt oplagt skal arbejde videre med. Så jeg håber disciplinen holder i de kommende uger, så jeg kan arbejde videre med opgaverne. Et er sikkert - jeg er nu forvirret på et højere plan ! Ha´ det godt."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg vil ganske enkelt takke for et fremragende kursus. Det har været en periode jeg selv har kunne tilrettelægge, og som jeg har fået rigtig meget ud af. Det har dog krævet en del selvdisciplin, og det kan være svært, når man har rygende travlt på sin arbejdsplads. Men der er ikke så meget spildtid som ved et almindeligt kursus. Der er ikke så meget kritik, for jeg syntes ganske enkelt, at det har været super godt!!"
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Hej Peter! "Tak for billetten til cyberspace", er det første jeg tænker på at sige til dig, for dette kursus har givet mig dét puf jeg har manglet for at bevæge mig ud i rummet udenfor mit eget skrivebord, og det er jeg RIGTIG glad for!!! Der har været rigtig mange gange hvor jeg har stået på tærsklen til at forsøge mig på Nettet før, men jeg har manglet en rigtig opgave, og dem har du jo givet os i rigt mål tillige med mange gode links og adresser... Nå, det var roserne, så nu til noget helt andet... For jeg må indrømme, at for mit vedkommende skal betegnelsen "Grundkursus..." tages HELT bogstaveligt, og dvs., at en del af opgaverne har indbefattet kunnen, som jeg ikke har været i nærheden af at have, og det har været et problem - omvendt føler jeg så måske, at jeg har lært en masse, for det har jeg virkelig - jeg har fået det hele med....men kun fordi jeg har kunnet hente hjælp til helt elementære ting ...Og så en sidste lille ting, som er helt uden for din rækkevidde, men som du måske kan have glæde af at vide lidt om herude fra det virkelige liv, nemlig: Bibliotekets PC-kapacitet. Den er her hos os virkelig en oldsag, og det har givet temmelig mange problemer med at udføre dine opgaver. Faktisk tror jeg at jeg havde opgivet kurset helt, hvis ikke jeg havde haft min hjemlige PC at ty til, for bibliotekets PC-ere har virkelig gjort mange af opgaverne til en frustrerende oplevelse pga. langsommelighed, manglende plads, dele-problemer - vi har kun PC-ere i udlånet, og dem skal vi dele med publikum - osv. Men, alt i alt, tak for nu, det har været rigtig godt, og absolut en tiltrækkende konkurrent til den ordinære kursusafvikling, som selvfølgelig på sin side har nogle andre fordele mht. nærhed, spørgsmål/svar, kommunikation med medkursister - jeg fik aldrig nogen i tale på dette kursus´ chatroom - osv."
Grundkursus i Internet 2001 Folkebibliotek "Jeg synes at det har været et godt kurset, og det på trods af at jeg har brugt mere end de fire timer om ugen, som den var beregnet til. Det var et udmærket ide med, at man kunne se de andres besvarelse af opgaverne. Kurset har givet mig mod til at selv at gå videre med Internet, og det var et af mine formål med kurset."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg syntes generelt at jeg har lært meget af kurset og kan bruge meget af det jeg har lært, men jeg giver de øvrige kursister ret i at der manglede nogle flere informationer om hvordan opgaverne skulle løses. Jeg har lavet det meste hjemmefra, det var ikke nemt at lave opgaverne på sin arbejdsplads, det kan simpelthen ikke lade sig gøre ved os da vi altid har susende travlt det er der simpelthen ikke tid til og så har man jo kun den løsning at lave dem hjemme, og jeg har brugt mange timer på det, men jeg har som sagt også fået meget ud af det."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "Det har været morsomt på denne måde at "snuse" lidt til Internettet og lære noget om, hvad det er for en størrelse. Jeg synes jeg har lært en hel del, jeg var på total bar bund. Man bliver bidt af det og jeg har faktisk lært min mand LIDT. Learning by doing er en god måde at lære på. God hjælp fra kolleger i en travl hverdag, især om aftenen har været givtigt. Så jeg er godt tilfreds."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg har været glad for kurset. Jeg synes, jeg er kommet lidt videre med Internettet og dets muligheder. Desuden er vi på biblioteket blevet mere opmærksomme på, hvor meget vi kan hjælpe hinanden og lære af hinanden."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "Jeg er dybt skuffet over din manglende tillid til mig ang. hjemmesiden. Jeg har faktisk helt - ene og alene lavet den. Hvad tiden angår, PUHA der gik en laaang lørdag. Om kurset i øvrigt, synes jeg det har været svært for en nybegynder. Jeg har brugt mange timer og til tider følt mig meget alene. Hermed ikke sagt at jeg ikke har lært noget, for det synes jeg at jeg har og ikke mindst har det været sjovt og givet mig lysten til at fortsætte."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "For mit vedkommende må jeg sige, at jeg har lært meget. Det er ikke sikkert, at jeg lige kan gå ud og gøre det hele igen, men jeg ved, det kan lade sig gøre. I Skanderborg har vi været en gruppe tilmeldt kurset, men det var forudsat, at vi skulle lave det i fritiden så vidt muligt. Vi har arbejdet sammen i mindre grupper og har trukket på kolleger, der var i stand til at hjælpe. Vi har nok gjort for lidt brug af din hjælp. Nogle af opgaverne var meget biblioteksrelevante, andre var mere fjerne. Det har taget lang tid at løse opgaverne, fordi man prøver sig så meget frem. Mit forslag er, at der ved et fremtidigt kursus er et fyldigt oplæg til hvert opgavesæt med forslag til fremgangsmåder."
Grundkursus i Internet 2000 Folkebibliotek "Hej Peter. Jeg vil også lige give min kommentar til kurset. Generelt syntes jeg det har været en rigtig god måde at afholde kursus på, jeg har lært en masse ved at bøvle rundt på Internettet. Det, der kom bag på mig var, at opgaverne tog så lang tid at løse, og da jeg har lavet opgaverne på arbejde, var det umuligt at bruge den tid jeg gerne ville. Derfor vil jeg også gerne vide om opgaverne er tilgængelige i nogen tid, da jeg faktisk gerne vil ind og se på noget af det igen."
Avanceret statistik på Internet 2002 Forskningsbibliotek "Dette var mit første fjernundervisningskursus. Det har været godt at prøve - og afskrækkende har det da ikke været. Men dialogen - forplejningen o. lign. har da helt klart været en mangel. Hvem og hvornår har man lige kunnet spørge? Jeg synes, der var lige lovlig meget teknik i det første modul - der skulle download'es programmer m.m.. Det koster en del i tid. At der så også er/var problemer med maskiner der kører i net med udskrifter og placering af filer o. lign. er jo også ret irriterende. Antallet af opgaver var mange - og det var da heller ikke dem alle jeg fik set på. PC-AXIS fik jeg aldrig til at fungere - men spørgsmålet er da også, om det i det hele taget var/er nødvendigt. Så vidt jeg ku' se fik man jo også mulighed for en excel-visning. Tidsmæssigt kom det meget belejligt med en uge ekstra. Der var så mange opgaver, så hvis der skulle noget ud af det, skulle der også løses nogle opgaver. Dermed også være sagt, at mængden var tilpas. Sværhedsgraden ok - men da indholdet skifter er det ikke altid svaret gives i første forsøg. Jeg var selv udsat for at søgninger den ene dag gav et resultat - en søgning en anden dag et andet resultat. Nogle af opgaverne var da langt mere tidskrævende end først antaget - jeg ved ikke hvor meget jeg i det daglige vil bruge download og redigering - men det har helt klart været godt at prøve - også at se mulighederne. Så herfra: et godt kursus hvor jeg teknisk lærte meget - men for få deltagere til faglig snak. Det kunne have været rart, at høre hvordan andre søger i de enkelte baser/hjemmesider. Om hvor velbevandret "man" er i hjemmesiderne (Danm. Stat, OECD, Verdensbanken, osv. osv..)"
Avanceret statistik på Internet 2002 Forskningsbibliotek

"PÅ dette mit første fjernundervisningskursus var det med spænding jeg loggede mig ind mandag d. 23 april. Og spændende blev det,  undertiden for spændende. Ja, jeg har bestemt lært noget, om nye  og spændende steder at finde statistik, gode tips til at finde frem til skjult statistik – hvor kan det gemme sig, hvad kan det kaldes. Jeg har sandelig lært noget om edb-tekniske faciliteter også ikke lært – for jeg får nok ikke brug for at behandle den statistik jeg finder frem; det er op til vores brugere at gøre det. Godt at der var så mange opgaver med varierende sværhedsgrad at vælge imellem;  jeg ville gerne have løst flere, selvom dem hvor forudsætningen var  at programmer skulle downloades ikke rigtigt fungerede for mig. Der har nok været for mange tekniske finesser til at jeg syntes jeg kunne bruge tid på det. Opgaverne var spændende og førte jo undertiden også frem til nogle uventede løsninger. Så det giver også ny viden! Dialogen kursusdeltagere imellem synes jeg manglede.......Alt i alt et spændende og fagligt udbytterigt kursus men med den manglende dialog kursusdeltagerne imellem som det største minus."

Avanceret statistik på Internet 2001 Folkebibliotek "Jeg lærer noget - noget af det er svært - jeg kunne ikke noget i forvejen. MEN selv om jeg synes om 'formen'er det svært at få afsat tid til at løse opgaverne. Jeg er jo 'på arbejde' og har ikke mulighed for at blive 'fredet'et par timer, da jeg er systemadministrator og IT-chef. Så der ligger lige et stykke internt arbejde i, at skabe forståelse for og accept af, at man er på arbejde - men alligevel er på kursus. Men det kommer. Vi skulle måske være begyndt kurset med en chat/diskussion, både for at få afprøvet det - men også for at få lagt en linie for, hvordan vi skal besvare spørgsmålene, og dermed hjælpe hinanden - så der kan blive mere dialog."
Avanceret statistik på Internet 2001 Forskningsbibliotek "Jeg har bestemt lært en hel del af at deltage i kurset. Jeg er vant til at arbejde med statistikspørgsmål i dagligdagen og er på kurset blevet præsenteret for ressourcer som jeg ikke kendte/ sjældent benytter. Specielt har jeg lært meget om filformater/import/eksport af filer. Med hensyn til om kurset er for svært må jeg svare nej. Ganske vist nogle af opgaverne ret svære, men da der er så mange opgaver behøver det ikke blive sværere end man selv er indstillet på det skal være. Fjernundervisningsformen er utroligt spændende - og burde i princippet give nogle fordele som et fysisk kursus ikke gør. F. eks. er det en fordel at kunne bruge den tid der er nødvendig for at løse den enkelte opgave. Men det er altså her problemerne opstår. Tiden er der ikke - man er på arbejde, og de daglige opgaver skal klares - selv om man er på kursus. Det ville have været lidt nemmere at nå flere af opgaverne samt givet bedre mulighed for at indgå i en dialog med sine medkursister hvis der havde været mere tid (f. eks.2 uger) til hvert modul."

Siden er sidst opdateret: 24-01-02 16:42